HTML

Qlimax 2008

2008.11.26. 10:29 | Hypasonic | 1 komment

Címkék: hardcore party 2008 hardstyle qlimax hard trance q dance partypeople

2008. november 22. - Gelredome Arnhem. Pirosbetüs ünnep a keményebb zene kedvelőinek, hisz ha november, akkor Qlimax. Bár nálunk eléggé mellőzve vannak eme stílusok - hard-trance, hardstyle, hardcore, hardhouse, de akkor már ide venném a uk-hardcore -t is :P - megmagyarázhatatlan okok miatt - jó leginkább, hogy a hazai partyzók többsége megelégszik az igénytelenséggel, dance-szel, normal house-zal és minden más kommersz zenével. Nem lenne ezzel baj. Csak már mindenhonnan ez jön. Na mindegy. Alakulóban van már az igényes réteg, akiknek mind a zene, mind a tálalás és egyéb körülmények is fontosak. Addig is marad a ritkább, de nagyobb partyk csekkolása. :)

Tehát Qlimax. Az első Qlimax 2000. június 3-án került megrendezésre, a Beursgebouw Arénában, Eindhoven -ben. Ezután a party más és más városokban került megrendezésre az évek folyamán. 2000-2001 között Amsterdam-ban rendezék meg. Érdekes, hogy 2001-ben háromszor is megrendezték. 2002-ben kétszer, Heerenveen és Zoetermeer-ben. 2003-ban szintén kétszer, de ez volt a fordulópont. Innentől kezdve évente egyszer, és úgy néz ki a Qlimax megtalálta végső helyét is. 2003: Heerenveen -ben ismét, majd utána Arnhem -ben rendezték meg. Arnhem vált a Qlimax városává, illetve hónapok közül a november. Mint már megszokhattuk a nagyszabású holland rendezvényeknél, ez is megindult külföldre. 2006-ban és 2007-ben is megrendezték Belgiumban. Mindkétszer Ethias Arénában, Hasselt-ben.

A rendezvényről csak szuperlativuszokban lehet beszélni. Évről-évre elképesztő látványban lehet részük a partyzóknak. Mindezt mesterien megszerkesztve a fények, hangok, egyéb effektek garmadájával. Aki egy ilyenen részt vesz biztos örök élmény marad számára. Pár éve a show-ról dvd-t is megjelentet a Q-Dance. S, hogy a party népszerűségét bizonyítsam, mi sem igazolja jobban mint az, hogy a Qlimax-ra minden jegy elkelt. Hát ennyi. El kellene már idehaza is gondolkozni, hogy nem csak az igénytelenséget kellene favorizálni. Na, de nem siránkozok tovább. Csak változik egyszer ez is.

Pár info az idei Qlimax-ról. Ugye 2008. nov. 22-én kezdődött. 21:00 órától másnap reggel 7:00-ig tartott. Az idei év himnuszát Technoboy komponálta, melynek címe: Next Dimensional World.

Ez pedig a line-up volt:

Mark Sherry
Showtek
Headhunterz
Project One
D-Block & S-te-Fan
Technoboy
Tatanka
Zany & Vince
Ruffian

Idei Qlimax honlapja: http://events.q-dance.nl/2008-11_22-november_qlimax/site/
2008-as dvd-t innen tessék rendelni: http://www.q-dance.nl/pre-order/?id=2&lang=en
Q-Dance oldala: http://www.q-dance.nl/

A képek a Q-Dance oldalról származnak. A képeket megtaláljátok a Q-Dance honlapján nagy felbontásban is. Háttérnek ideális. :)

Pár kép még:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hypasonic.blog.hu/api/trackback/id/tr76789256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

momoncs · http://www.bahnhofclub.com 2010.11.19. 22:00:06

Életemben nem hallottam erről a Qlimaxról..
süti beállítások módosítása